Piacon az elektromos VW Golf


A villanymotoros kiadású Volkswagen Golf itt van, megérkezett, amit már meglehet vásárolni Németországban. Az autó elejében egy 85 kW teljesítménnyel rendelkező 270Nm csúcsnyomatékkal felszerelt villanymotor leledzik. Ami a fogyasztását illeti, azt kell tudnunk róla, hogy 12,7 kilowattóra 100 kilométeren, ami körülbelül 130 és 190 kilométeres távolságot eredményez.


Az alapfelszereléshez hozzá tartozik a beépített navigációs rendszer, a fűtéssel rendelkező szélvédő vagy a digitális klímaberendezés, az álló helyzeti fűtés-szellőzés, esetleg a bőrkormány, de még az alu felnik is ide tartoznak az alapcsomagba. A nappali fényforrások különleges rajzolatú ledes világítások. Az akkumulátorral kapcsolatban 8 évet ígér a cég, de ezt távolságban, azaz 160 000 km-ben is megadták.

Viszont nem biztos, hogy annyira megéri, mert a 34 900 eurós ár egy kicsit drágább, mint a 220 lóerős Golf GTI. Viszont azt be kell látni, hogy az elektromossággal működő autók jelentik a jövőt. Hiszen ha az üzemanyag elfogy, márpedig nagyon közel állunk ahhoz, hogy elfogyjon, akkor más megoldást kell találni. Hiszen nem csak az a jó benne, hogy nem szennyezi a környezetet, de az akkumulátort ingyen fel lehet tölteni, mivel csak bedugjuk az áramba és máris töltődik. Valószínűleg a jövőben lesznek akkumulátortöltő állomások is, hogy ha már jobban elterjednek ezek az autók, akkor egyszerű legyen a feltöltésük.

Reméljük, hogy sokaknak elnyeri a tetszését ez az új fajta energiafelhasználás a gépjármű iparban és egy percre talán elgondolkozunk, hogy ez a jövő és lehetőség szerint minél többen beruháznak majd egy ilyen autóra, hogy ha már széles körben elterjed. Látogasson vissza, hogy minél előbb tisztában legyen azokkal a hírekkel, melyek befolyásolhatják az autóipar alakulását.