Nagyobb védelem az autókra most sokkal kedvezőbben!


Olcsóbb lehet a casco biztosítás, amennyiben a kötelező biztosítással együtt kötjük! Magyarország egyes területein az elmúlt pár évben megnőtt az autólopások száma. A statisztikai adatok közül külön kiemelkedik Hajdú-Bihar megye 2010-es adata, miszerint abban az évben 30%-kal több autót tulajdonítottak el. Sajnos a statisztikai adatokhoz hozzá tartozik, hogy az eltulajdonítások jelentős része biztosítási csalás, mely alapján az elmaradt törlesztő részleteket kívánták pótolni ily módon a lízingelt gépjárművek tulajdonosai.


Nem csak a negatív statisztika miatt, de érdemes egyre nagyobb figyelmet fordítani az autónkra, az autónk védelmére. A nyugalmat és a teljes biztonságot a javasolt mechanikai védelmi rendszerek és a casco biztosítás együttesen hozhatják meg. Lényeges, hogy sokan azt számításba sem veszik, hogy a javasolt mechanikai védelmi rendszerek beszerzési árai jóval alacsonyabbak, mint az autó értéke. Ezek az autógyártók által leginkább javasolt védelmi rendszerek a váltózár, a központi zárral egybeépített riasztó, és a kódos indításgátló.

Az autó biztonsági berendezései, és a védelmi rendszerek kialakításánál érdemes megemlíteni, hogy jó néhány külső hatás miatt a gépjármű biztosítások átlagdíjai jelentősen csökkentek. Így a piacon nem csak az olcsó kötelező biztosítások vannak jelen, de a casco biztosítások átlagdíjai is radikálisan lecsökkentek.

A teljes körű casco biztosítás ára például ma már csak töredéke egy pár évvel ezelőtti árhoz képest. Az átlagdíjak csökkenése, a külső hatások, és az egyre több felmerülő ügyféligény rákényszeríti a biztosítókat, hogy a meglévő ügyfelek megtartása valamint az új ügyfelek megszerzése érdekében különböző többletszolgáltatásokat kínáljanak. A többletszolgáltatások közül az elmúlt pár évben a legnépszerűbb a kötelező biztosítás és a casco biztosítás együttes kötése számított. A lehetőséggel 2014-ben is olcsóbb lehet a casco biztosítás, amennyiben azt autó kötelező biztosítással együtt kötjük.