www.pestiautok.hu - Az autós blog és portál

Hihetetlen, de az idei kötelező kampányban is csökkenhetnek még tovább a díjak


Mindig van olyan cég aki úgy akar ügyfeleket szerezni, hogy alacsony áron kínálja a termékeit, így szerezve ügyfeleket . Ebben a biztosítási kampányban ami a kötelező biztosítást helyezi a középpontba, 5%-os kötési csökkenésre lehet számítani. A direkt kárrendezés oldaná meg azt a problémát, hogy a szolgáltatások helyett a díjakkal szálljanak versenybe a kötelező autó biztosítások piacán. Sokkal kevesebb, körülbelül 500 ezer körüli szerződő felet várnak az idei évben. A biztosítók bevétele 85-87 milliárd forintra prognosztizálható, ami csak egy körülbelüli összeg, ezek főként az év közbeni emelések és a kiegészítő biztosítások törlése miatt emelkedhetnek meg.

Eddig minden évben hangot adtak annak, hogy nem lehet tovább levinni a biztosítási díjakat, de ez úgy látszik ugyan akkor minden évben megdől, mert sok olyan cég akad aki megpróbálja lenyomni az addigi határ alá a tarifákat, hogy jöjjenek az új ügyfelek. Akár milyen hihetetlen, de az idei kötelező kampányban is csökkenhetnek még tovább a díjak.

biztositas kotes


Az idei évben nagyon meglepő árakra számítanak, és ebben az esetben kedvező árakról beszélhetünk. Sajnos sokkal kevesebb pénzt spórolhatnak meg a gépjárművezetők, hogy ha más biztosítónál kötnek szerződést. Az előző évben egy átlagos gépjármű tulajdonos 36%-ot spórolt az átkötéssel. De ez az arány idén csökkenni fog, mert a cégek szinte együtt emelik arányosan a díjakat. Így az eddigi 17 868 forint 17 ezerig fog várhatóan csökkenni. Tavaly az átlagnál jóval olcsóbban juthattak hozzá a szerződésekhez az járművezetők. Az autósok nagyon nehezen akarnak a régi csomagokról átváltani, sokan bizonytalanok, sokaknak pedig az árak nem adnak elegendő motivációt a váltáshoz.

A novemberi kampányidőszak fontossága az emelések miatt is egyre lejjebb megy . Azok az emberek, akik 2010 január 1 előtt vettek autót azok a továbbiakban is minden évben november 30.án mondhatják fel az előző kgfb szerződéseiket, ha újat szeretnének tető aláhozni. Ezek a számok azonban folyamatosan kevesebbre tehetők, ezért a  biztosítási alkuszok szerint  már csak 500 ezer ember vált majd ebben a kampányban. Ez nagyon nagy, cca. 32%-os csökkenéssel járna, mert az előző évben még 729 ezer autós kötött új szerződést. Ez körülbelül az összes autótulajdonos negyede volt. A kötelező biztosításból befolyó összeget körülbelül 85-87 milliárd forintos összegre becsülik, tehát akkorát nem csökken,  ennek az egyszerű oka, hogy az év közbeni kiesést kompenzálják a díjemelések. A szolgáltatásokkal kéne versenyezni, nem az árakkal ezt mondja egy elemző a cégek tevékenységéről. Ezt rendkívül jól elősegítené a direkt kárrendezés elterjedése, illetve vagy törvénnyel való bevezetése. Ennek az a lényege, hogy a személynek a saját biztosító társaságához kell fordulnia, ha kárrendezésről van szó, ekkor a saját biztosító kifizeti a kártérítési összeget, majd a másik fél biztosítójához benyújtja a számlát. A pénzügyi felügyelet nyilvánosság elé tárta megbeszélésre elképzeléseit a direkt kárrendezési törvényről.

Az érdeklődés sokszorosára duzzadt a kiegészítő biztosítások irányában a tavalyi évben. Ezért idén is növekedésre számítanak ennek tekintetében annál is inkább, mivel a járművezetők körében sokan felismerik annak jelentőségét, hogy minél szélesebb körű fedezettel és minél több kockázati tényező lefedésével kössék meg szerződésüket.

Akár mennyire hihetetlen, de az idei kötelező kampányban is csökkenhetnek még tovább a díjak, mert ebben a pillanatban a biztosítóknak egyetlen célja, hogy minél több ügyfelet csalogassanak magukhoz. Ehhez a már most is igen széles választékú és igen olcsón elérhető kiegészítő biztosításokkal is igyekeznek hozzájárulni. Az előző években olyan kiegészítő biztosítások jelentek meg, amelyek a kötelező alapdíjjal együtt is nagyon kedvező árú szerződéseket eredményezhettek és nyilván ez a tendencia folytatódik a mostani kampány sorén is.