Dugulások a csatornában - Autóval fél órán belül!


A kültéri dugulások és ezen belül is a csatornák és az aknák fő okozója a belemosódott por, föld, sóder, sár illetve falevelek vagy faágak. Így a kültéri dugulások megelőzésénél fontos azt megemlíteni, hogy a különböző rácsok mindig legyenek a helyükön, így nagyobb szennyeződések nem tudnak majd dugulásokat okozni. Ám ez még nem minden, amellett, hogy ezekkel próbáljuk megelőzni a problémát időnként ki is kell tisztítani őket. Érdemes a jelentős gyökérzettel fákat messzebbre ültetni a csatornától, mivel az a későbbiek folyamán akadályt jelenthet. Akár a csatorna lejtési szögét is megváltoztathatja és így be fog következni előbb vagy utóbb a dugulás.


A családi házaknál még az udvari emésztők illetve szennyvíztartályok is jelen vannak, ám ezek szintjét folyamatosan ellenőrizni kell. Igaz, egy idő után ez mondhatni, hogy rutin feladattá válik, ám olyan is előfordulhat a mai rohanó világban, hogy elfelejti az ember idejében a szennyvizet kiszippantatni az emésztőből, amiből komoly gondok is lehetnek a jövőre nézve. Ha az aknában lévő bevezető csőszájat eléri a szennyvíz, akkor az visszatorlódik, majd lerakódik és dugulás okoz. A kültéri vezetékek tisztítása már komolyabb és nehezebb feladat is egyben, mint egy beltéri. Nem mindig tudunk elérni sikert azzal, ha a hagyományos spirálos technológiával hárítjuk el a dugulást. Ebben az esetben a magasnyomású mosatás sokkal hatásosabb lehet.

Ha bármilyen kül- vagy beltéri dugulást tapasztalt, hívjon minket bizalommal! Alacsony áron magas szaktudással megoldjuk a problémáját!