Az olaj ára jelentősen csökkent


Nagymértékben, az olaj ára több mint három százalékkal csökkent, azt követően, hogy a többség a vasárnapi görögországi népszavazáson a hitelezők reformjavaslatait elutasította. Ám a kínai tőzsdék mélyrepülése szerepet játszott az áresésben illetve az iráni atomprogramról szóló esetleges megállapodás is egyaránt.

Bővebben: Az olaj ára jelentősen csökkent

Dugulások a csatornában - Autóval fél órán belül!


A kültéri dugulások és ezen belül is a csatornák és az aknák fő okozója a belemosódott por, föld, sóder, sár illetve falevelek vagy faágak. Így a kültéri dugulások megelőzésénél fontos azt megemlíteni, hogy a különböző rácsok mindig legyenek a helyükön, így nagyobb szennyeződések nem tudnak majd dugulásokat okozni. Ám ez még nem minden, amellett, hogy ezekkel próbáljuk megelőzni a problémát időnként ki is kell tisztítani őket. Érdemes a jelentős gyökérzettel fákat messzebbre ültetni a csatornától, mivel az a későbbiek folyamán akadályt jelenthet. Akár a csatorna lejtési szögét is megváltoztathatja és így be fog következni előbb vagy utóbb a dugulás.

Bővebben: Dugulások a csatornában - Autóval fél órán belül!

Tesco: már a székesfehérváriak is kérhetik a házhozszállítást


Két éve indult a Tesco Online Bevásárlás nevű szolgáltatása. A szolgáltatásnak ma már 73 ezer regisztrált felhasználója van. Április 21-től már a székesfehérvári lakosok is kérhetik a házhoz szállítást. A budapestihez hasonlóan akár 299 forinttól elérhető kiszállítást a vállalat a budaörsi áruházából biztosítja, az indulásnál két dedikált autó és tíz munkatárs segítségével.

Bővebben: Tesco: már a székesfehérváriak is kérhetik a házhozszállítást

Kiszáll a Red Bull a Forma-1-ből?


Elégedetlen a Red Bull a jelenlegi Forma 1-es szabályok miatt. A technikai szabályok nem értelmezhetők, túl komplikáltak és túl drágák. Meglátásuk szerint mára már egy motorformula irányítja Őket, és a kezük meg lett kötve, és nem egy szabad sporttól van már szó, hanem ezek a szabályok a sport fogalmát is kinyírják a Forma 1-ben. Költségcsökkentést akarnak, de ennek még lehetőségét sem látják.

Bővebben: Kiszáll a Red Bull a Forma-1-ből?

Válassza ki az Ön számára a legtesthezállóbb autós munkahelyet!


Az ember hajlamos
kicsit elkényelmesedni, amennyiben állandó munkahelye van. Sokan vagyunk ezzel így, hiszen képesek vagyunk azt hinni, hogy az általunk betöltött állás mindig a miénk lesz. De sajnos sosem tudhatjuk előre, mit hoz a jövő és nem tudhatjuk azt sem, mikor tervez csoportos leépítést, átépítést vagy áttelepítést a cég, ahol dolgozunk.

Bővebben: Válassza ki az Ön számára a legtesthezállóbb autós munkahelyet!

Életveszélyt jelentenek a mopedautók


Az eddig főként hagyományos személygépkocsik tesztelésével foglalkozó EuroNCAP elég erőteljes támadást indított most épp a kvadrocikli, más néven mopedautó ellen. A jármű az Unió területén az L7e kategóriába van besorolva, és amiért ennyire kikezdték, hogy egyáltalán nem tartják az autót biztonságosnak, sőt az EuroNCAP azt állítja, hogy életveszélyt jelentenek a mopedautók.

Első lépcsőben elvégezték a töréstesztet, kiválasztva a legkelendőbb típusakt, mint a Tazzari Zeró, a Ligier IXO, a Renault Twizy és a Club Car Villagert. Annak ellenére, hogy a töréstesztek sokkal kevésbé voltak durvák, mint általában a személygépkocsik esetében, siralmas eredményre jutottak. A tesztelés során 50 km/óra sebességgel hajtották végre a frontális ütközés tesztet a szokásos 60 km/órával szemben, plusz félátfedés helyett az ütköztető deformálható akadályokat az autók teljes szélességében helyezték el. Így a mopedautók sokkal gyengébb terhelésnek lettek kitéve, ám mégis négy esetből háromszor „Sikerült” elérni az autó felső határait.

Bővebben: Életveszélyt jelentenek a mopedautók