Autó biztosítás

Mit és mire fizet, milyen károkat térít a kötelező biztosítás


Kivétel nélkül minden gépjármű tulajdonosnak vagy üzemben tartónak rendelkeznie kell kötelező biztosítással, hiszen a másnak okozott károkat esetére ez nyújt fedezetet. Ha a gépjármű tulajdonosnak nincs megkötve ez a módozat, súlyos következményekkel kell számolnia. A kötelező biztosítást minden olyan személy-, és tehergépjárműre meg kell fizetni, melyet a KRESZ szablyai szerint járműnek minősítenek. Ezeken kívül pótkocsikra, félpótkocsikra, mezőgazdasági vontatókra, és minden rendszámmal rendelkező lassú járműre is kötelező biztosítási szerződést kell kötni.

Bővebben: Mit és mire fizet, milyen károkat térít a kötelező biztosítás

Nagyobb védelem az autókra most sokkal kedvezőbben!


Olcsóbb lehet a casco biztosítás, amennyiben a kötelező biztosítással együtt kötjük! Magyarország egyes területein az elmúlt pár évben megnőtt az autólopások száma. A statisztikai adatok közül külön kiemelkedik Hajdú-Bihar megye 2010-es adata, miszerint abban az évben 30%-kal több autót tulajdonítottak el. Sajnos a statisztikai adatokhoz hozzá tartozik, hogy az eltulajdonítások jelentős része biztosítási csalás, mely alapján az elmaradt törlesztő részleteket kívánták pótolni ily módon a lízingelt gépjárművek tulajdonosai.

Bővebben: Nagyobb védelem az autókra most sokkal kedvezőbben!

Biztosítás története és kialakulása


Amennyiben azt vesszük figyelembe, hogy az ember mikor teremtette meg az első klasszikus közös kockázatviselésű csoportot, akkor azt lehetne mondani, hogy a biztosítás az emberiséggel egyidős. Ezt azonban nem lehet ennyire egyértelműen kijelenteni. Az emberiség kezdetén az ember csak annyi javat állított elő amennyi a létfenntartásához szükséges volt. Így a biztosítás nem nagyon bírt nagy jelentőséggel. Az ókor jelentette az első igazi áttörést, amikor már megjelent a magánvagyon is. A magánvagyon megjelenésével egy időben a gazdagabb kereskedők csoportokat alakítottak ki, hogy az őket ért kár esetén a veszteséget közösen viseljék. Ezek a csoportok már nagyban hasonlítottak a mai kockázatviselési csoportokhoz.

Biztosítás története és kialakulásaBiztosítás története és kialakulása

Biztosítási kötvény fogalma


Napjainkban a megnövekvő ügyféligényeknek és a felgyorsult életvitelünknek köszönhetően egyre több biztosító egyre több biztosítási ajánlatából választva köthetünk biztosítás szerződést. Az emberek nagy része ezt meg is teszi így egyre több biztosítási kötvény kerül kibocsátásra. Érdemes mindent megvizsgálni a biztosítási kötvényekkel kapcsolatosan, hiszen nem árt, ha mindennel tisztában vagyunk.

Biztosítási kötvény fogalmaBiztosítási kötvény fogalma

A jövőben jóval alacsonyabb cascóval és drágább kötelezővel lehet számolni


A PBA biztosítás közvetítő a biztosítási díjak esését várja 2014-ben. Viszont a kötelező felelősségbiztosításnál ennek az ellenkezője következik be azaz növekedni fognak az árak. A biztosítók és az alkuszok mennyiségbeli visszaszorulására is számítanak a biztosítási piacon. Rendeződni látszik majd a biztosítási piac, mert egyre kevesebb lesz a résztvevője. Azok, akik nem esnek ki a piaci körből, arra koncentrálnak majd, hogy a lehető legjobban és leghatékonyabban teljesítsenek. Tehát arra kell felkészülni, hogy az árak mindenképpen változni fognak az elkövetkezendő időkben. A jövőben jóval alacsonyabb casco és drágább kötelező kötelezővel lehet számolni. Azért alakulhat ki a casco díjaknál is visszaesés az árak tekintetében, mivel az autóiparban sem számítanak bővülésre.

A jövőben jóval alacsonyabb cascóval és drágább kötelezővel lehet számolniA jövőben jóval alacsonyabb cascóval és drágább kötelezővel lehet számolni

Mindent tudjon meg az ügyfél amikor biztosítást köt


A teljes ügyfél tájékoztatás érdekében szólalt fel a Magyar Biztosítási Alkuszok Szövetsége. Véleményük szerint az ügyfeleknek joguk van a választott biztosítónak a ügyfélszolgálati munkájáról kárrendezéséről, és adminisztratív tevékenységéről is tájékoztatást kapni. Ezt a folyamatot azonban csak a papírmunka növelése nélkül érdemes megalkotni. A szervezet vezetője határozottan kiáll a véleménye mellett, hogy a több papírmunka további bizalmatlanságot okozhat.

mindent tudjon az ugyfel biztositas

Bővebben: Mindent tudjon meg az ügyfél amikor biztosítást köt