A jövőben jóval alacsonyabb cascóval és drágább kötelezővel lehet számolni


A PBA biztosítás közvetítő a biztosítási díjak esését várja 2014-ben. Viszont a kötelező felelősségbiztosításnál ennek az ellenkezője következik be azaz növekedni fognak az árak. A biztosítók és az alkuszok mennyiségbeli visszaszorulására is számítanak a biztosítási piacon. Rendeződni látszik majd a biztosítási piac, mert egyre kevesebb lesz a résztvevője. Azok, akik nem esnek ki a piaci körből, arra koncentrálnak majd, hogy a lehető legjobban és leghatékonyabban teljesítsenek. Tehát arra kell felkészülni, hogy az árak mindenképpen változni fognak az elkövetkezendő időkben. A jövőben jóval alacsonyabb casco és drágább kötelező kötelezővel lehet számolni. Azért alakulhat ki a casco díjaknál is visszaesés az árak tekintetében, mivel az autóiparban sem számítanak bővülésre.


Nagyon sok mindenben befolyásolja az idei évet a rengeteg szabályozás, ami születni fog a biztosítási piaccal kapcsolatban. A piaci szereplők szerint akár 20 milliárdot is jelenthet a sok változás az új értékesítések körében. Van még egy nagyon fontos átalakulás, amit a március 15.-ével életbe lépő új Ptk. következménye lehet. Ez azért jár majd változással, mert sokkal nagyobb felelősséggel kell számolniuk a cégvezetőknek, például ki lehet már zárni a súlyos gondatlanságból véghezvitt károkozás esetén a kártérítést. A PBA zártkörű részvénytársaságként fog tovább mozogni, persze azt is meg kell említeni, hogy tavaly 1 milliárd forintot értek el.  A bevételt és az ügyfélszámot akarják felhasználni, hogy bekerüljenek az első három biztosításközvetítő közé.

A PBA-nak a fontos szerepe folytatódik a gépjármű biztosítások körében. A legtöbb ügyfelük nekik van és volt a használt autófinanszírozások terén. Körülbelül 750 kereskedőről beszélhetünk, akikkel kapcsolatban állnak, ami a jelenlegi piac 30 %-a. Tehát az autókereskedő üzletág még mindig a nyeregben fog maradni az alkuszi és online üzletágak mellett is. Viszont az minden bizonnyal meg fog történni, hogy a finanszírozói üzletág teljesen megújul. A kötelezőnek és a cascónak a szerepével nagyjából minden autós tisztában van. Viszont azok kedvéért, akik nincsenek, bemutatjuk, hogy a két biztosítás miben tér el egymástól. A cascót általában olyan helyzetekre szokták kötni, amikor saját hibából, vagy ismeretlen hibájából kár keletkezik a gépjárműben, lehet ez természeti csapás vagy emberi tényező által okozott kár, ilyenkor, ha van casco, a biztosító állja a kártérítést. A kötelező biztosítás azért van, hogy ha mi okozunk kárt másnak, akkor ezt állja a biztosító és a nagy különbség a kettő között, hogy az egyiket, azaz a kötelezőt mindenféleképpen meg kell kötni, de a cascót meg nem muszáj.

Így, hogy most már tudja, mi a különbség a két módozat között, talán sokkal jobban képbe tud kerülni ezzel a témával kapcsolatban, mint eddig bármikor. Tehát az árak változására biztos, hogy lehet számítani a jövőben és szinte biztos, hogy be fog következni ez, mivel ezen a tényezők alakítják a piacot. Tehát érdemes a cascót megkötnie, kötelező biztosítás nélkül pedig tudjuk, hogy ki sem mehetünk a forgalomba. Mindkét biztosítás megkötését megteheti akár azonnal itt a mi oldalunkon, ehhez csak pár kattintásra van szüksége és nem kell várakoznia, nincs felesleges időpocsékolás már akár a foteljából is tud szerződni, hogy ha szeretne.

Az internet megjelenésével felgyorsult a kommunikáció és az adatforgalom valamint ezzel egy időben felgyorsult az ügyintézés menete is. Ennek fényében bátran kijelenthetjük, hogy biztosítást a legkönnyebben és leggyorsabban online lehet kötni, szinte az ország bármely pontjáról képes ezt megtenni. Azért is kedvező biztosítást kötni otthonról, mert egyrészt bárki meg tudja tanulni, másrészt meg hihetetlenül gyorsan meg lehet kötni egy egy módozatot.